mandag 21. mars 2016

Rop fra pårørende i Oslo

I disse dager pakkes svigermors liv bort (av fremmede), hun skal sendes som en pakke på midlertidig opphold ved nytt sykehjem (hun er innvilget langtidsplass og har bodd fast i flere år) og kanskje nytt hjem deretter med mulig "samboer" på rommet!!! Svigermor er snart 88 år, engstelig og redd, mangler mange ord etter hjerneblødning og sitter i rullestol. 
Bakteppet her er et lynkjapt vedtak etter en røykutvikling i kjelleren på sykehjemmet hun bor. Hun ble transportert ut for 4 dager siden (sitter i samme klærne ennå) og ønsker bare å få komme hjem snart.
Hastevedtaket bestemte at ALLE plassene på hennes sykehjem nå skal være for kortidspasienter. NÅ.
Det var ikke mulig å vente på "naturlig avgang" av de 30 beboerne. Derfor pakkes nå svigermors ting (bilder, klær, postkort og truser) bort av fremmede folk og settes på lager på ubestemt tid. 
Man kan jo grine av mindre. 
Hun sitter nå i fremmed rullestol og venter på å komme inn på sykehjem i den andre enden av byen for tre måneders opphold og så deretter å flyttes igjen. Underveis må hun sannsynlig få ny "samboer" også. Håper hun rekker å få ny fast plass som kan møbleres med hennes ting før det er for sent. 
Verdens rikeste land? har ikke plass til gamle foreldre og besteforeldre. 
Er dette virkelig mulig å tilby de eldste, svakeste og pleietrengende sykehjemsbeboere i 2016???!!! 

Gruer meg virkelig til det blir vår tur; vi er maaange fler. 
Ved siste stortingsvalg skrøt de av alle nye senger i sykehjem. Hjelper jo veldig lite når det ikke bygges nye hjem, bare dytter fler senger på samme rom. 

Sitter her og blir helt andpusten av opprør. Vi skriver 2016!!!