mandag 22. oktober 2018

"Å leve, lever, har levd"

Et gammelt eiketre er et vakkert skue. Og jo eldre eika blir, mer krokete og hul, jo viktigere blir det for oss mennesker å ta godt vare på den. Ja, den gamle eika står der til og med som et tegn på visdom og klokskap.                                                    
Men hvorfor gjør den egentlig det?
Kan ei eik være vis? Klok?
Selvfølgelig ikke. Det er egenskaper vi mennesker har gitt eika, som et bilde på at de eldste av oss sitter på en kunnskap og livsvisdom vi andre bare kan misunne dem.

I boka «Å leve, lever, har levd: Et møte med alderdommen» undrer jeg meg litt over nettopp dette.. hvorfor vi ikke verner om de eldre menneskene rundt oss, på samme ivrige vis som vi verner om den gamle eika. Boka har jeg skrevet som en hyllest til den eldre generasjonen, og som en påminnelse for oss alle om hvor verdifulle ALLE mennesker er. 

Forfatter Anne B. Ragde uttalte følgende om boken: «Jeg leste «Å leve, lever, har levd» i ETT strekk, bare med små pauser, fra perm til perm. Aldeles nydelig, så ekte og nærværende og samtidig morsom! Viser så godt at en gruppe mennesker vi definerer utifra alder er like mangfoldige som alle de som står midt i livet, PLUSS at de har opplevd så mye mer. 
Denne skal mange få av meg til jul, både unge og gamle!» 

Boka fås kjøpt hos de fleste bokhandlere på nett og i butikk. 

Vennlig hilsen forfattaren sjølv,  Arne Schrøder Kvalvik 

https://www.haugenbok.no/Generell-litteratur/Kosthold-diett/%C3%85-leve,-lever,-har-levd/I9788248922339