søndag 27. mars 2016

Tilpasset mat til eldre

Min mor er allergiker (egg, laktose og gluten) og tilbudet til henne på sykehjemmet er dårlig. Hun blir tilbudt tørre kjeks eller brødskive med syltetøy når de andre får bløtkake eller andre kaker.
Derfor baker jeg selv kaker til henne som hun kan spise og samtidig tilbyr jeg de andre beboerne av den. Gjør ikke forskjell.
Det tok ca 10 uker og masse henvendelser fra hjemmet før det kommunale kjøkken lagde risgrøt og pannekaker til henne, slik at hun også skulle få det når det stod på menyen. Før dette var hun nødt til å spise kjøttsuppe hver lørdag og "Firstpricekarbonder " når pannekake og becon lukt fulte rommet.
Lagde derfor dette hjemme og bragte det opp til hjemmet sånn at de hadde å gi henne.
Men døgnprisen for henne er det samme som for de andre, selvom de ikke kunne lage tilpasset mat til henne. Hva med andre allergikere som bor hjemme som kommunen leverer mat til får de det de skal ha ? 

Hilsen Bjørn Magne Søbstad